Wedstrijden

Bij Taekwon-Do Academie Namu Kwan is er volop mogelijkheid om mee te doen aan wedstrijden. Zo’n tien keer per seizoen nemen we deel aan een toernooi, en werken met een voor iedereen opengesteld wedstrijdteam.  Het wedstrijdteam krijgt een speciale training op de zaterdagmiddag. Iedereen kan zich inschrijven in het wedstrijdteam:  jong, oud, beginner en ervaren Taekwondoin. Bij wedstrijden word je namelijk ingedeeld op basis van je leeftijd, bandkleur en lengte/gewicht. Op deze manier zit je meestal in een poule die geschikt is.

Hoofdtrainers Bastiaan Rours en Sebastiaan Tieleman hebben hier inmiddels veel ervaring mee en onze deelnemers hebben op nationaal niveau grote successen weten te boeken. Tevens zetten we ons in om menig expert uit te nodigen om af en toe een gastles te verzorgen. Vaak zijn dit leraren die zelf op internationaal topniveau meedoen aan wedstrijden en soms zelfs Europees of wereldkampioen zijn geweest.

Bij ITF-Taekwon-Do doen zijn er twee primaire onderdelen om aan deel te nemen, semi-contact sparren en Tuls.

Semi-Contact Sparring

Het semi-contact sparren bij ITF Taekwon-Do if in feite een semi-contact variant van kickboksen. Het voornaamste verschil tussen full-contact en semi-contact is dat bij semi-contact te hard en onbeheerst contact verboden is. Alle technieken moeten beheerst worden uitgevoerd en knock-outs komen niet voor. Hierdoor is het sparren bij onze vechtsport een stuk veiliger dan bij bijvoorbeeld full-contact vechtsporten en toegankelijk voor een veel bredere doelgroep. Het is een goede manier voor jong tot oud om te ervaren hoe het is om een vechtsport in een wedstrijdvorm te doen en te werken aan weerbaarheid en zelfvertrouwen.

Tuls

Onze stijlfiguren Tuls vormen ook een wedstrijdonderdeel. Bij het doen van Tuls op wedstrijden gaat het erom wie de Tul het beste uitvoert. Hierbij wordt onderrandere gekeken naar kracht, balans en lenigheid. Een goede fysieke conditie en lichaamsbeheersing zijn het belangrijkste om dit onderdeel op hoog niveau te kunnen doen.

Nationale Selectie

ITF-Nederland werkt met een nationale selectie. Omdat wij als club lid zijn van deze bond zijn ook de selectietrainingen toegankelijk voor onze meer ervaren deelnemers. Door deel te nemen aan deze trainingen en daarnaast goed te presteren op nationale toernooien kun je in de nationale selectie terechtkomen.  De Nederlandse selectie van ITF-Nederland neemt met succes deel aan Europese en wereldkampioenschappen. Bij Namu Kwan zetten we ons in om leden die deze ambitie hebben zo goed mogelijk hier naar toe te begeleiden.