Ondersteuner I.T.F. Taekwon-Do sportleider cursus

Op zaterdag 23 november zal Taekwon-Do Namu Kwan samen Taekwon-Do Nieuwegein de zogeheten ondersteuner I.T.F. Taekwon-Do sportleider (O-ITS) cursus aanbieden. Voor meer informatie over de achtergrond van de cursus klik hier. De cursus zal worden gegevens door Sabum Wouter Meijer (5e Dan), hoofdleraar van Taekwon-Do Nieuwegein.

 

Waarom bieden we de cursus aan?

Onderdeel van onze visie is dat Taekwon-Do meer is dan alleen fysieke ontwikkeling. We werken vanuit de Tenets van Taekwon-Do. Om deze reden vinden we het belangrijk dat leden naar mate ze verder vorderen in hun Taekwon-Do ontwikkeling, ze steeds meer een voorbeeld zijn voor de rest van de groep en dat ze naast het leerling zijn ook steeds meer toe zullen groeien naar de rol van leraar. Globaal gaat de cursus dus over de assisteren en ondersteunen van de leraar, en hebben van een voorbeeldrol.

 

Exameneis 1e Dan

Bij ITF-Nederland vinden we dat deze ontwikkeling hoort bij het behalen van de 1e dan (zwarte band). Het deelgenomen hebben aan de cursus is daarom vereist alvorens je 1e dan examen mag doen. Na succesvol te hebben deelgenomen krijg je dan ook een officieel certificaat.

 

Voor wie?

Deelnemen aan de cursus kan vanaf 12 jaar en 6e Gup (groene band). Iedereen bij onze club die aan deze eisen voldoet raden wij aan om aan de cursus deel te nemen.

 

Waar en Wanneer?

De cursus zaal plaatsvinden op zaterdag 23 november en duurt van 14.00-16.30. De cursus zal plaatsvinden in onze gebruikelijke zaal OBS Ridderspoor Horigenland 50. De kosten van de cursus zullen later als meer bekend is om hoeveel deelnemers het gaat worden vastgesteld, maar zal ongeveer tussen de 20 en 25 euro kosten. Dit is inclusief het cursusmateriaal. Via het onderstaande formulier kun je je inschrijven. De definitieve factuur zal ik dan op een later moment rondsturen.