Trainingsaanbod voorjaar 2024

Geplaatst op 03-01-2024.

De feestdagen zijn alweer achter de rug en het nieuwe jaar is begonnen. Dat betekent dat de trainingen van Taekwon-Do Academie Namu Kwan ook snel weer van start zullen gaan. De eerste training na de kerstvakantie is voor de junioren/seniorengroep op vrijdag 5 januari. De jeugdgroep begint pas weer op dinsdag 9 januari.

De kaderleden hebben het trainingsaanbod opnieuw bekeken en besproken. Wij hebben daarbij gekeken naar trainingsbehoefte van jeugd en junioren/senioren, het efficiënt gebruik maken van de zaal en de belangstelling voor trainingen op bepaalde dagen. Hieronder volgt informatie over het trainingsaanbod voor het voorjaar van 2024.

Zondagochtend

Op de zondagochtend zal de hoge banders training van 09.30 uur tot 10.30 uur worden gehandhaafd. Tijdens deze technische training krijgen leden met 4e Gup (blauwe band) en hoger gezamenlijk les van een kaderlid of kunnen zij ervoor kiezen om zelfstandig vrij te trainen. Vanaf heden is deze training ook toegankelijk voor junioren en senioren van 10e Gup t/m 5e Gup (witte band t/m blauwe slip). Zij kunnen dit uur gebruiken om zelfstandig te trainen, maar krijgen in principe geen les van een leraar.

Het afgelopen half jaar viel de belangstelling voor de wedstrijdtraining voor junioren en senioren tegen. Wij vinden de groep te klein om daar op zondag een aparte training voor te geven. Voor sparring kunnen de junioren en senioren vanaf nu terecht op de dinsdag en vrijdag.

De examentraining voor jeugdleden werd wél goed en regelmatig bezocht. Wij vinden het belangrijk dat de jeugdleden voldoende gelegenheid krijgen om te trainen voor wedstrijden of te oefenen voor het volgende examen. Daarom zal er vanaf nu van 10.30 uur tot 11.30 uur een volwaardige jeugdtraining worden gegeven. Die training begint altijd met het onderdeel sparring gevolgd door techniek. Wij zouden graag zien dat zo veel mogelijk jeugdleden van deze training gebruik gaan maken.

Dinsdagavond

De trainingen op de dinsdagavond blijven ongewijzigd. In de winterperiode vinden de jeugdtraining en de junioren/senioren training tegelijkertijd plaats, namelijk van 19.00 uur tot 20.00 uur. De jeugdtraining begint op dinsdag altijd met het onderdeel sparring.

Vrijdagavond

De jeugdtraining is op de vrijdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur, maar begint niet met het onderdeel sparring. Op vrijdagavond zijn er altijd meer Boosabums en assistenten aanwezig om les te helpen geven. Daarom willen wij de nadruk op de vrijdag voornamelijk op techniek leggen. Wij zullen de jeugdgroep dan vaak splitsen in kleinere groepjes, zodat er meer persoonlijke aandacht is voor ieders examenstof.

De junioren/senioren training is van 20.00 uur tot 21.00 uur. De indeling van de junioren/senioren training blijft ongewijzigd (50% sparring en 50% techniek). Tegen de tijd dat we het volgende kubgraadexamen naderen, zal de nadruk steeds meer liggen op techniek.

 

Wij wensen jullie allemaal een sportief voorjaar toe!