Dangraadexamen Jashwant en Louis

Geplaatst op 11-12-2022.

Op zaterdag 10 december hebben twee leden van Taekwon-Do Academie Namu Kwan, Jashwant Jahkrie en Louis Rours, deelgenomen aan het dangraadexamen in Nieuwegein. Zij zijn daar geslaagd voor hun zwarte band (1e dan). Dit is niet alleen een geweldige prestatie van Jashwant en Louis, maar ook een bijzonder moment voor onze club. Dit is namelijk de eerste keer sinds de oprichting van Namu Kwan in 2019, dat onze leden een dangraad behalen. Heren, wij zijn trots op jullie!

Het examen werd georganiseerd door Taekwon-Do Nieuwegein en de examinatoren waren Sabum Wouter Meijer en Sabum Kiet Tjon-A-Pauw. In totaal waren er 11 deelnemers, waarvan 9 deelnemers examen deden voor de 1e dan. Voor het fysieke examen werd een theorie examen gemaakt. Daarna moesten de deelnemers hun vaardigheid laten zien in verschillende onderdelen van Taekwon-Do, namelijk traptechnieken, Tuls, Sparring, Hosinsul (zelfverdediging) en breektest.

 

Wij hebben Jashwant en Louis een paar vragen gesteld:

Welk onderdeel van het examen vond jij het moeilijkst of het zwaarst?

Jashwant: “Het zwaarste onderdeel was het sparren, en daarna gelijk Hosinsul oefeningen. Door het sparren was je uitgeputĀ  en bij de Hosinsul werd dan echt je doorzettingsvermogen getest.”

Was je zenuwachtig tijdens het dangraadexamen?

Louis: “Nee, ik was niet echt zenuwachtig. Ik had mij goed voorbereid.”

Wat wordt je volgende doel binnen Taekwon-Do, nu je je zwarte band hebt behaald?

Jashwant: “Ik blijf gewoon door trainen, misschien wel voor mijn tweede dangraad. Maar ik vind het erg leuk om les te geven aan de jeugdleden, dus als het mij lukt qua school en tijd, dan wil ik mij graag hierin verder ontwikkelen.”

Louis: “Ik wil graag wedstrijden blijven doen! Ik wil doorgaan met Sparring op toernooien en beter worden in Tuls. Ik vind assisteren leuk en wil meer ervaring opdoen met lesgeven.”