Het nieuwe seizoen gaat weer van start!

Geplaatst op 16-08-2022.

De zomervakantie is alweer voorbij en Taekwon-Do Academie Namu Kwan gaat binnenkort starten met het nieuwe Taekwon-Do seizoen. Wij zijn druk bezig met het voorbereiden van de trainingen en het inplannen van evenementen, examens en toernooien. Hieronder volgt een overzicht van onze plannen voor het najaar.

De eerste training van het seizoen is op dinsdag 23 augustus van 18.30 uur tot 19.30 uur. Voor zowel jeugdleden als de junioren/senioren is er de gelegenheid om te trainen op de dinsdagavond en de vrijdagavond. Op de zondagochtend is er géén jeugdtraining en ook geen wedstrijdtraining meer. In plaats daarvan zal er op zondagochtend van 10.30 uur tot 11.30 uur een training zijn voor hoge banders. Deze training is toegankelijk voor leden met 2e Gup (rode band) en hoger en is bedoeld om onze hoge banders de juiste aandacht en begeleiding te kunnen geven om zich voor te bereiden op het dangraad-examen (zwarte band) in december. Tevens biedt deze training onze leraren de gelegenheid om zelf ook samen te kunnen trainen.

Het wedstrijdteam van Namu Kwan krijgt voorlopig dus geen aparte training meer. De reden hiervoor is een beperkte belangstelling om structureel als team op zondag te trainen. Bovendien blijkt dat er steeds meer (jeugd)leden zijn die graag aan een toernooi mee willen doen, en daar ook voor willen trainen, maar alleen op de dinsdag en vrijdag aanwezig kunnen zijn. De komende maanden zullen wij daarom extra aandacht aan sparring en voorbereiding op toernooien bieden tijdens onze reguliere lessen. Op die manier hebben alle leden de mogelijkheid om, als zij dat willen, deel te nemen aan wedstrijden.

Wij zijn van plan om het komend seizoen weer aan een aantal toernooien mee te doen. Op zondag 25 september wordt de Fuji Mae Kids Cup 2022 gehouden in Sint Oedenrode. Dit is een laagdrempelig toernooi voor jeugdleden/junioren tot 14 jaar. Wij zijn voornemens om met een flinke groep jeugdleden deel te nemen. Op zaterdag 29 oktober wordt The Battle of the Lowlands gehouden in Almere. Dit is een Master toernooi voor de wat meer ervaren taekwondoïn. Voor deelname aan deze toernooien zal onze club weer samenwerken met de andere CB19NL clubs. Wij zijn nog bezig met het plannen van een kleinschalig CB19NL toernooi en/of een gezamenlijke training. Meer informatie volgt nog!

Dit seizoen heten wij Marco Trimborn welkom als nieuwe leraar bij Namu Kwan. Marco is dangraadhouder en heeft veel ervaring in Taekwon-Do en andere Martial Arts. Het team van leraren bestaat vanaf nu uit vijf personen, namelijk Bastiaan, Jamie, Marco, Natasja en Sebastiaan.

We hebben zin in het nieuwe seizoen en hopen jullie allemaal snel te zien op de training!

 

Als je belangstelling hebt voor Taekwon-Do, maar je bent nog geen van onze lid van onze club, schrijf je dan in voor een proefles! Alle leeftijden zijn welkom. Wij trainen in gymzaal Ridderspoor in Houten.