Verslag ONWV

Geplaatst op 13-06-2022.

Op zaterdag 11 juni heeft Taekwon-Do Academie Namu Kwan deelgenomen aan het Open Noord West Veluwe (ONWV) toernooi in Elburg. Dit is een Taekwon-Do toernooi dat jaarlijks wordt georganiseerd door Taekwon-Do School Martowirono. Deelnemers konden meedoen met drie onderdelen: Tuls, Sparring en Hoogte- en vertesprong (voor junioren/senioren). Drie leden van onze club hadden zich ingeschreven voor dit toernooi, namelijk Lara, Minh-ly en Sam. Boosabum Sebastiaan vervulde de rol van coach en Jashwant en Boosabum Bastiaan gingen mee als scheidsrechters.

Bij deelname aan toernooien werkt Namu Kwan nauw samen met drie andere Taekwon-Do clubs onder de naam CB19NL. Deze samenwerking heeft veel voordelen. We leren van elkaar en organiseren met elkaar door periodiek samen te trainen en ons gezamenlijk in te schrijven voor toernooien. Leden krijgen zo de gelegenheid om ook te trainen met iemand anders dan de vaste maatjes van de eigen club. Bovendien is het regelen van voldoende coaches en scheidsrechters makkelijker als je die bijdragen onderling bespreekt en verdeeld. Tijdens het ONWV toernooi was CB19NL aanwezig met 27 deelnemers, 6 coaches en 10 scheidsrechters. In totaal hebben zij 29 prijzen gewonnen.

Als je meedoet met een Taekwon-Do toernooi, dan ben je de hele dag zoet. Onze delegatie moest al om 07.30 uur in de auto stappen om tijdig bij de sporthal in Elburg aan te komen. Voor het begin van het toernooi moet namelijk nog van alles geregeld worden. Coach Sebastiaan zorgde ervoor dat de deelnemers werden gewogen en gemeten. Tijdens de scheidsrechter meeting kregen Jashwant en Bastiaan informatie over specifieke wedstrijdregels en de indeling van de scheidsrechters over de velden te horen. Om 09.30 uur ging het toernooi van start!

Onze deelnemers hebben in totaal 5 prijzen gewonnen. Lara won de 1e prijs voor het onderdeel Sparring. Voor Minh-ly, een van onze jeugdleden, was het de eerste keer dat zij aan een toernooi van dit formaat meedeed. Zij presteerde erg goed en won de 3e plaats voor het onderdeel Tuls en ook de 3e plaats voor het onderdeel Sparring. Ook Sam, die al veel toernooi ervaring heeft, zorgde voor een mooie prestatie. Hij won 2e prijs Tuls en 2e prijs Sparring. Wij zijn erg trots op onze deelnemers!

Het ONWV toernooi was pas rond 17.30 uur klaar. Daarna konden ook de scheidsrechters terug naar huis.

Sinds begin dit jaar heeft Namu Kwan al deelgenomen aan vijf toernooien. Wij vinden dat competitie een belangrijk onderdeel is van de verdedigingskunst Taekwon-Do. Het is de beste manier voor leden om de techniek en de oefeningen uit de training in praktijk te brengen en te kijken hoe je verder kunt groeien. Deelname aan toernooien is vanzelfsprekend vrijwillig, maar wel iets dat wij vanuit de club stimuleren. Als je nog geen toernooi ervaring hebt en je wilt er meer over weten, dan kun je met vragen terecht bij de Boosabums.