Verslag “The Battle of the Lowlands”

Geplaatst op 25-10-2021.

Onlangs was het weer zover; het toernooiseizoen ging weer van start! Zaterdag 9 oktober trapte we dit seizoen af met ‘The Battle of the Lowlands’. Dit toernooi is een van de master toernooien in dit seizoen, wat betekent dat het niveau zeker niet laag ligt. Dit was het eerste toernooi na bijna 2 jaar, dus het was wel even inkomen voor onze deelnemers en ook voor de coaches en scheidsrechters. In totaal waren we met 11 deelnemers en kwamen we met 12 prijzen thuis. Wat een prestatie!

Het toernooi begon al in de vroege ochtend maar de sfeer op weg naar het toernooi was zeer strijdlustig, we hadden er allemaal zin in! Zoals gewoonlijk kwam het onderdeel tuls als eerst. Hier heeft de jeugd vooral goed in gepresenteerd: Kalle met goud, Lilly met goud en Sam met brons! Zo zagen we weer dat we goed op weg waren. Na tuls begon het sparren. Sparren op een echt toernooi was ook al heel lang niet meer gedaan, dus de hoogte van ons niveau was erg onberekenbaar. Maar onze zorgen hierover waren niet nodig; 9 prijzen in sparring! Zelfs sommige van onze nieuwe deelnemers hadden prijzen in ontvangst kunnen nemen. Eentje hiervan was Lara die gelijk 1st prijs kreeg! Ook Kalle, Nick en Quiten waren goed op weg: in een zeer grote poule zijn ze met zijn drieën in de top drie geëindigd, dat doet niemand ze zo snel even na! Daarnaast hebben onze ervaren deelnemers ook super hun best gedaan. Jashwant en Louis zijn beiden op de 3e plek geëindigd en Lilly en Désanne hebben beiden mooi zilver gehaald. Onze Sam heeft daarnaast ook zijn uiterste best gedaan met goud als resultaat!

We zijn uiteindelijk als 4e geëindigd van de 16 sportscholen. Het was dan ook een erg goede start van het seizoen. Natuurlijk is het altijd spannend maar we zijn zeer tevreden met zo’n goed resultaat. We zien alvast weer uit naar het volgende toernooi!