Examens!

Geplaatst op 26-09-2021.

Houten – 25.09.2021 Het was afgelopen zaterdag weer tijd voor de kubgraad examens. De vorige keer dat we kubgraadexamens hebben kunnen organiseren was door de coronamaatregelen al weer even geleden. Er waren daarom veel kandidaten die na hard training hun vooruitgang wilden demonstreren. Als eerste was de jeugdgroep aan de beurt, een voor een moesten de jeugdleden hun Tuls, zelfverdedigingsoefeningen en sparringsvaardigheden laten zien. Daarnaast werden er soms (lastige) vragen gesteld over de Koreaanse benamingen en de Tenets. De jury was zeer te spreken over de uitvoering en kennis van de jeugdleden. Het resultaat mag er zijn alle jeugdleden die aan het examen deelnam zijn geslaagd.

Na de jeugdgroep was de junior/senior groep aan de beurt. In deze groep zitten inmiddels grote verschillen tussen de graduaties. Sommige leden deden voor de eerste keer examen terwijl anderen al in de buurt beginnen te komen van hun zwarte band. Vooral voor de hogere banders was het examen best zwaar! Ze moesten namelijk alle Tuls die ze kenden laten zien, dit zijn er in totaal inmiddels al 11! De Tenet: doorzettingsvermogen werd flink in ieder geval flink getest. Het resultaat bij de junior/seniorgroep was net als bij de jeugdgroep erg goed, alle kandidaten zijn geslaagd.