Van buiten naar binnen!

Geplaatst op 13-05-2021.

Houten, 13/05/2021 – Het is al weer even geleden dat we te horen kregen dat we de gezien de Coronamaatregelen onze trainingen weer naar het digitale domein moesten verplaatsen.  Vanaf de kerstvakantie tot ongeveer April hebben we daarom onze lessen online verzorgd. Voor de jeugd zijn er onder leiding van Boosabum Bastiaan verschillende trainingsvideo’s opgenomen. Doel van de trainingsvideo’s was om te kinderen lekker te laten bewegen, maar ook om het een en ander te leren bijvoorbeeld over de Koreaanse benamingen van verschillende technieken. Boosabum’s Sebastiaan en Natasja hebben twee keer per week een live training aangeboden. Anders dan in de vorige lockdown werden er dit keer kleine huiswerk opdrachtjes opgegeven om te stimuleren dat onze leden ook zelf thuis aan de slag gaan.

Ondanks dat we ons best deden om de trainingen online te verzorgen blijft trainen in “het echt” natuurlijk veel leuker en leerzamer, voor zowel leraar als leerling. We waren daarom erg verheugd toen we in April te horen kregen dat er weer buiten getraind kon worden. Direct is er al meteen veel meer mogelijk qua Taekwon-Do, maar misschien nog wel belangrijker is om elkaar weer echt te kunnen zien en spreken en een indruk te krijgen hoe het met iedereen gaat.

We zijn erg blij om hopelijk ergens in de komende weken weer in grote mate terug te kunnen naar onze oude manier van doen, gewoon in een zaal op blote voeten. We kunnen weer meer gaan trainen en alle trainingsmiddelen gebruiken zoals we dat gewend zijn. Daarnaast is het onvoorspelbare Nederlandse lenteweer ook fijn om niet meer in de regen te hoeven trainen.