Namu Kwan mini interviews – Tessa Niens 

Geplaatst op 16-10-2020.

Leuk dat je mee wilt doen aan deze reeks van mini interviews. De eerste vraag luidt: Hoe lang beoefen je al Taekwon-Do? 

Tessa: Al twee jaar. 

 

Welke graduatie heb je inmiddels? 

Tessa: Ik heb de gele band met groene slip. 

 

Je doet naast Taekwon-Do ook aan voetbal. Hoe ben je bij Taekwon-Do gekomen? 

Tessa: Via Bridget, een van de andere leden van Namu Kwan en tevens een (oud-)klasgenoot van mij. Zij vertelde mij dat Taekwon-Do heel leuk is dus toen heb ik een proefles gevolgd, en toen vond ik het ook leuk en heb ik me ingeschreven. 

 

Wat vindt je zo leuk aan Taekwon-Do? 

Tessa: Ik vind het sowieso leuk om te leren sparren en hoe ik mezelf kan verdedigen. En ik vind het ook wel leuk dat we leren om technieken die ook in de Tuls voorkomen toe te passen. Op zich geven de Hosin Sul technieken wel een veilig gevoel, dat je ze kan gebruiken in bepaalde situaties. 

 

Denk je dat, als het aankomt op zelfverdediging, je nu meer weet in vergelijking met voordat je op Taekwon-Do ging? 

Tessa: Ja, ik denk dat als ik nu bijvoorbeeld zou worden vastgepakt beter weet hoe ik moet reageren. 

 

Wat is je favoriete trap of techniek? 

Tessa: Ik vind de voorwaartse trap gewoon wel leuk. We gebruiken hem niet vaak, maar die kan ik wel heel hard doen. 

 

Als je kijkt naar de twee jaar waarin je nu Taekwon-Do doet, waar ben je dan het meest trots op? 

Tessa: Ik denk mijn examen voor de gele band, want toen was ik wel heel zenuwachtig maar was het uiteindelijk toch gelukt, dus dat was extra leuk. 

 

Zou je Taekwon-Do bij vriend(inn)en/klasgenoten/familieleden aanraden en zo ja, hoe zou je dat doen? 

Tessa: Zeker. Ik heb het zelfs aan aangeraden aan een klasgenoot, Bente. Ik zou een beetje uitleggen wat Taekwon-Do is, want de meeste mensen kennen het niet, en wat je zoal op een training doet. Bente vond dat ook wel interessant klinken en zij is inmiddels dan ook lid bij Namu Kwan. 

 

Dat was dan een geslaagde promotie! Dank daarvoor, en voor je antwoorden.