Namu Kwan activiteitendag

Geplaatst op 16-10-2020.

Op zaterdag 12 september organiseerde Taekwon-Do Academie Namu Kwan een activiteitendag voor al haar leden. Om 12 uur verzamelde alle deelnemers zich in onze dojang, waar de middag werd begonnen met een openingswoord door Boosabum Natasja, gevolgd door een Hollandse lunch.

Nadat ieders energie was geboost met bolletjes kaas, krentenbollen en appels, werd begonnen aan het eerste onderdeel: een vijfkamp. In teams streden de jeugdleden en de junioren onderling tegen elkaar op de onderdelen Taekwon-Do Twister, stoot/trap pionbal, hoepelpong, estafette vier-op-één-rij en estafette MasterMind. Door de gedrevenheid liep het geluidsniveau hoog op, maar één ding was meer dan duidelijk: de sfeer zat er goed in. Zie hieronder het bewijs.

Na de vijfkamp verplaatsten we ons naar buiten voor een potje levend stratego, uiteraard in Taekwon-Do stijl:

Na een korte pauze met wat lekkers was het tijd voor het laatste onderdeel van de dag: de speurtocht. Met één telefoon op zak en onder leiding van een teamcaptain vertrokken de teams Yop Chagis, Ninja Sogi, Niemand en Patatje Oorlog naar verschillende locaties in Houten-Zuid, op aanwijzing van Boosabum Natasja, die via Whatsapp met de teamleiders communiceerden. Nadat een team bij één van de vijf locaties was gearriveerd, moest het dat bewijzen door een locatie-gebonden vraag te beantwoorden. Hierna volgden een al dan niet Taekwon-Do gerelateerde vraag en opdracht. Zo moesten de teams niet alleen raden hoeveel dangraden de Boosabums van Namu Kwan bij elkaar hebben en wat de eerste drie Tuls betekenen maar ook selfies met verschillende gezichtsuitdrukkingen maken, het geboortejaar van onze club uitbeelden, en Chon-Ji lopen waarbij een groter teamlid de standen vormt en een kleiner teamlid op de rug de armtechnieken maakt.

 

Voor elke goed beantwoorde vraag en correct uitgevoerde opdracht ontvingen de teams videofragmenten van een tot dan toe onbekende Tul. Het doel van de speurtocht was namelijk om zoveel mogelijk videofragmenten te verzamelen en daarna de desbetreffende Tul in teamverband uit te voeren. De winnaar van de speurtocht was team Niemand, bestaande uit Désanne, Jashwant, Sam, Kenji en Maya. Zie hieronder een shot van hun uitvoering van Se-Jong Tul.

Zodoende was de activiteitendag van Namu Kwan niet alleen een heel gezellige en sportieve dag, maar ook een heel leerzame!