Namu Kwan Mini Interviews: Jashwant Jhakrie

Geplaatst op 26-08-2020.

“Hoi Jashwant, leuk dat je meedoet aan deze reeks van mini interviews! Ik wil je graag een paar vragen stellen om jouw beeld van Taekwon-Do weer te geven. We beginnen simpel: hoe lang beoefen je al Taekwon-Do?”

Jashwant: “Iets meer dan 4 jaar.”

 

“En welke graduatie heb je?”

Jashwant: “Op dit moment heb ik de blauwe band met rode slip.”

 

“Waarom ben je bij Taekwon-Do Academie Namu Kwan gekomen?”

Jashwant: “Ik ben meegekomen naar Namu Kwan vanuit de oude vereniging. Daar was ik begonnen omdat ik eerst helemaal geen sport deed en vechtsporten me altijd al leuk leken.”

 

“Maar waarom dan Taekwon-Do en geen andere vechtsport?”

Jashwant: “De vorige trainingslocatie was vlakbij waar ik toen woonde. Ik deed mee aan een proefles, en daardoor vond ik het ook heel erg leuk. Ik had ook proeflessen bij andere vechtsporten gedaan, maar Taekwon-Do sprong eruit.”

 

“Wat vind je zo leuk aan onze club?”

Jashwant: “Dat de nadruk tijdens trainingen op het sparren ligt, en de mogelijk om deel te nemen aan veel toernooien.”

 

“Wat is je meest bijzondere Taekwon-Do moment?”

Jashwant: Dat was op mijn eerste toernooi. Toen we een week daarvoor het trainen waren werd ik per ongeluk hard geraakt door een trainingspartner, waar ik wel van was geschrokken. Op het toernooi kwam ik in de finale uit tegen diezelfde trainingspartner, maar toen wist ik alsnog te winnen en had ik dus de eerste prijs gewonnen!

“Welk toernooi was dat?”

Jashwant: “Het Open Noord West Veluwe Toernooi.”

 

“Wat anders: wat is je favoriete Tul?”

Jashwant: “Joong-Gun Tul, omdat hierin veel technieken voorkomen die ik nog niet kende. Dat vind ik mooi!”

“Ook wel lastige technieken toch?”

Jashwant: “Ja, maar die heb ik inmiddels onder de knie.”

 

“Wat zou ze graag nog willen leren of verbeteren in je Taekwon-Do?”

Jashwant: “Ik zou graag mijn Yop Chagi (zijwaartse trap) in Tuls wat hoger en langer vast willen kunnen houden.”

 

“Dankjewel!”

Jashwant na winst op een toernooi