Thuis trainen en fotowedstrijd

Geplaatst op 14-03-2020.

Helaas hebben we vanwege de maatregelen rondom het Corona virus moeten besluiten om de trainingen tot nader orde af te lasten. Dit is tevens in navolging van het advies vanuit ITF-Nederland. We hopen dat het snel weer veilig genoeg is om onze trainingen te kunnen voortzetten.

Het zou natuurlijk jammer zijn om gedurende deze periode niks aan Taekwon-Do te doen. Het voordeel van Taekwon-Do is gelukkig dat je heel veel kan doen zonder dat je er iets voor nodig hebt. Hierbij kan je denken aan:

Tuls

Dit is je kans om een nieuwe Tul volledig uit je hoofd te leren! Op YouTube is van elke Tul wel een filmpje te vinden dat je als voorbeeld kan gebruiken. Daarnaast kun je proberen om de Tuls die je al kent nog beter te lopen. Werk bijvoorbeeld aan je standen, aanhaalpunten, sine-wave en/of kracht.

Stretchen

Leniger worden, of je lenigheid behouden, is misschien wel een van de belangrijkste dingen om goed te kunnen trappen. Focus op je liezen en je hamstrings. Ook hiervoor zijn talloze oefeningen op YouTube te vinden.

Beenspieren

Iets wat je ook goed thuis kan doen is werken aan (de kracht van) je beenspieren. Probeer bijvoorbeeld je Yop-Chagi zolang mogelijk hoog te houden, zoals we ook vaak in de training doen.

 

Fotowedstrijd

Om het thuis trainen nog wat leuker te maken organiseert Taekwon-Do Academie Namu Kwan een fotowedstrijd, waarbij er een trapkussentje van TopTen kan worden gewonnen. Dat wil je! Lees gauw hieronder hoe je aan deze fotowedstrijd kan meedoen.

  1. Maak een toffe/mooie/leuke/originele foto van jezelf (in Dobok!) terwijl je bezig bent met trainen.
  2. Stuur deze foto naar een van de leraren via WhatsApp, of post je foto op Instagram en tag @tkd_namu_kwan. Foto’s die de leraren per WhatsApp ontvangen zullen we als club (na goedkeuring) posten op onze Instagram en/of Facebook pagina.

Begin april kiezen wij een winnaar uit die we later, wanneer de trainingen weer mogen plaatsvinden, een trapkussentje van TopTen zullen overhandigen. Dus, waar wacht je nog op? Dobok aan en gaan!

Louis geeft alvast het goede voorbeeld:

Wij zien uit naar jullie inzendingen!