Nieuwe Ervaringen, Nieuwe Lessen

Geplaatst op 09-02-2020.

Pijnacker, 09.02.2020 – Taekwon-Do Academie Namu Kwan heeft deelgenomen aan het SSTK Open in Pijnacker. Dit is een toernooi dat speciaal is opgezet voor beginnende Taekwondoins. Om die reden waren er alleen gekleurde banders aanwezig. Taekwon-Do Academie Namu Kwan was aanwezig met een groot team van maarliefst 11 deelnemers. Onder deze 11 waren ook veel deelnemers die nog nooit eerder aan een toernooi hadden meegedaan.

De dag begon met alle onderdelen voor de lagere jeugddeelnemers. Al onze deelnemers hebben het goed gedaan. Voor Shelaine was het de eerste keer dat ze deelnam aan een toernooi. Ze liep haar Tuls netjes en deed goed haar best bij het non-contact sparren. Een prijs zat er deze keer helaas nog niet in, maar dat komt vast en zeker bij de volgende keer. Nick en Roald kregen een paar lastige wedstrijden voor hun kiezen. Ze wisten zich echter knap te herpakken en gingen beide met een verdiende derde prijs voor het sparren naar huis.

In het middaggedeelte was de rest van het team aan de beurt. Onze ervaren deelnemers Ricci, Kenji en Louis zaten allemaal in poules met veel goede deelnemers. Voor Ricci was het een bijzondere wedstrijd om hij sinds zijn laatste examen de blauwe band heeft. Dit betekend dat er nu met het zogeheten “doorgaand systeem” gespard moest worden. Voor een eerste ervaring deed hij het niet slecht. Door de grote van de poules en het niveau van de tegenstanders zat er voor Ricci, Kenji en Louis deze keer geen prijs in.

Voor Pascha, Bente en Tessa was het de eerste keer dat ze deelnamen aan een toernooi. Bij zo’n eerste keer is deelnemen al een prestatie op zich, maar voor deze drie zat er nog wat meer in. Bente deed het verassend goed bij het onderdeel Tuls. Ze wist iedereen in haar poule te verslaan en werd eerste! Erg knap voor een eerste keer. Pascha deed het ook niet slecht en wist bij het onderdeel Tuls tweede te worden. Na lang wachten waren Bente en Tessa aan de beurt voor het sparren. Om dat ze bij elkaar in de poule zaten moesten de dames voor de tweede plaats tegen elkaar strijden. Tessa wist een knappe tweede prijs te winnen en Bente een derde prijs.

Desanne wist bij het onderdeel Tuls derde te worden. Bij het onderdeel sparren won ze de eerste wedstrijd. In de tweede wedstrijd kwam ze uit tegen een tegenstander die het vooral van kracht moest hebben en weinig techniek. Hierdoor moest Desanne in de finale uiteindelijk door een stevige kaakblessure opgeven, desalniettemin werd ze tweede.

Jamie en Bastiaan vertegenwoordigde ons als scheidsrechter. Jamie is bezig met het behalen van haar C diploma. Bastiaan heeft door zijn optreden bij dit toernooi zijn D diploma behaald!

Om wat logistieke redenen moest een deel van het team uiteindelijk met het openbaar vervoer terug. Dit mocht de pret echter niet drukken en het werd een gezellige terugreis! We kijken tevreden terug op het toernooi, en hebben weer plannen gemaakt om ons team naar een hoger niveau te begeleiden.