Sterke Presentaties op het Taekyon Open Toernooi

Geplaatst op 28-11-2019.

Oss, 24.11.2019 – Taekwon-Do Academie Namu Kwan heeft een goede prestatie neergezet op het Taekyon Open Toernooi in Oss. Vijf van onze toppers reisden in alle vroegte naar Oss af om het daar op te nemen tegen Taekwondoins uit binnen- en buitenland in de onderdelen tuls en sparring. Met het onderdeel tuls wist alleen Desanne een tweede prijs in de wacht slepen, met sparren was er meer succes.

Louis was als eerste aan de beurt, het was zijn tweede wedstrijd sparren binnen het doorgaand systeem. Bij dit systeem wordt de wedstrijd niet na elk vermoedelijk punt stilgelegd maar gaat het gevecht in principe altijd door. Dit zorgt voor een andere manier van sparren waarbij stoten en langere combinaties maken belangrijker worden. Louis bewees in de twee wedstrijden die hij vocht nog maar eens dat hij de koning van de zijwaartse trap (yop-chagi) is. Hij wist zijn been goed tussen hem en zijn tegenstander te houden en viel aan door snel op met zijn trap naar voren te komen. Dit in combinatie met goed voetenwerk zorgde ervoor dat hij zijn beide wedstrijden zonder al te veel moeite won en dus met een eerste prijs naar huis ging.

Daarna was Soufian aan de beurt in een hele grote poule met wel 20 andere kinderen. De eerste ronde moest hij helaas tegen een jongen die een stuk groter was deze wedstrijd verloor hij hierdoor helaas nipt. Gelukkig werkte het toernooi met een herkansingsronde waardoor hij nog kans maakte om derde te worden. Zijn volgende wedstrijd won hij eenvoudig door zijn zijwaartse trappen op te volgen door felle stoten. Daarna volgde een wedstrijd tegen een tegenstander die graag wilde springbewegingen maakte. Soufian bleef echter ijskoud en met een goede verdediging de trap terwijl zijn tegenstander naar hem toesprong beeindigde hij binnen drie seconden de wedstrijd. In zijn laatste wedstrijd wist hij net te winnen van de veel grotere tegenstander die hij in de eerste ronde trof waardoor Soufian een knappe derde plaats behaalde.

Het was voor Chris een van de eerste keren dat hij sparde op een toernooi. Het dus allemaal even wennen, waar moet je staan, waar mag je lopen, wanneer moet je groeten. Hij pakte dit echter allemaal snel en wist zijn eerste wedstrijd makkelijk te winnen. Zijn tweede wedstrijd verloor hij helaas maar toch een goede twee plaats behaald. Hopelijk smaakt dit voor Chris naar meer!

Daarna was Jashwant aan de beurt het was ook voor hem de tweede wedstrijd in het doorgaand systeem. De vele stoten die naar het hoofd worden gemaakt is ook voor hem nog even wennen, maar het ging toch erg goed. Zijn eerste wedstrijd won hij met veel overtuiging, goed voetenwerk en een goede afwisseling van combinaties van stoten en trappen. Zijn tweede wedstrijd was meteen daarna tegen een stuk grotere tegenstander, ook sloeg in deze wedstrijd de vermoeidheid een beetje toe, (wat niet zo gek is als je vier minuten achter elkaar doorgaand moet sparren). Om deze redenen verloor hij deze wedstrijd maar wist toch zijn eerste prijs binnen het doorgaand sparren te halen. Ga zo door!

Helemaal op het einde van de dag was Desanne aan de beurt. Ze was die dag vastbesloten om maar een ding te doen: winnen. Ze zat in een poule met vier tegenstanders wat betekende ze tegen ieder ander uit de poule moest sparren, drie wedstrijden dus. Eigenlijk verliepen alle wedstrijden op bijna dezelfde manier, Desanne wist veel te scoren door haar trappen te combineren met goed voetenwerk. Door haar snelle voetenwerk wisten de tegenstanders niet goed wanneer ze een trap konden verwachten en van deze twijfel maakte Desanne gebruik door snel en hard aan te vallen met haar trappen. Veel tegenstanders wisten eigenlijk niet wat hun overkwam. Haar niveau was duidelijk hoger dan dat van haar tegenstanders, maar drie keer op rij winnen? Je moet het maar wel even doen. Een zeer terechte eerste prijs voor Desanne.

Al met al een goed toernooi voor onze club. Waar we op het Nederlands Kampioenschap zagen hoeveel we nog moeten leren, zagen we op dit toernooi waar we al staan en hoe we qua niveau als club tot de hogere middengroep behoren, zeker als het op sparren aankomt. Natasja heeft ook weer goed wat ervaring kunnen opdoen als scheidsrechter, ze was zorgvuldig en scherp.