1ste O-ITS Opleiding Midden Nederland

Geplaatst op 25-11-2019.

Houten, 23.11.2019 – De “Ondersteuner ITF Taekwon-Do Sportleider” (O-ITS) is recent toegevoegd aan de opleidingsstructuur van I.T.F. Nederland. Vandaag hadden Taekwon-Do Nieuwegein en Namu Kwan uit Houten de primeur door de eerste O-ITS Opleiding van Midden Nederland te organiseren. Met in totaal 13 deelnemers was het een mooie kick-off!

De O-ITS Opleiding is de meest recente toevoeging binnen de opleidingsstructuur van I.T.F. Nederland. In 2013 werden al de Assistent ITF Taekwon-Do Sportleider (A-ITS) en Zelfstandig ITF Taekwon-Do Sportleider (Z-ITS) geïntroduceerd en sinds september 2019 ook de Ondersteuner ITF Taekwon-Do Sportleider (O-ITS). Via de O-ITS kunnen leden vanaf 12 jaar en groene band vroeg kennis maken met de beginselen van het lesgeven. Tevens voldoen de opleidingen aan alle eisen van NOC*NSF, waarmee het de enige NOC*NSF-erkende ITF Taekwon-Do lerarenopleiding is in Nederland! Door vroeg kennis te maken met het lesgeven bouwen wij aan de toekomst van ITF Taekwon-Do in Nederland. Immers de groene band van nu, is de instructeur van de toekomst.

Vandaag kwamen leden van Taekwon-Do Nieuwegein en Namu Kwan bijeen in Houten om de O-ITS Opleiding te volgen. Naast de prachtige handleiding, powerpoint presentatie en videomateriaal liepen de leden gestructureerd door verschillende onderwerpen. Na het aankaarten van het maatschappelijk belang van gekwalificeerde instructeurs, werd de geschiedenis van Taekwon-Do besproken. Hierbij werd duidelijk dat Taekwon-Do niet alleen op technisch constant in ontwikkeling is, maar ook pedagogisch-didactisch. De geschiedenis van I.T.F. Nederland en beide clubs passeerde ook de revue.

Bovenstaande  bericht is grotendeels overgenomen van: https://www.taekwondo-nieuwegein.nl/2019/11/23/1ste-o-its-opleiding-midden-nederland/

Door het volgen van dit soort cursussen streeft Taekwon-Do Academie Namu Kwan naar het geven van lessen door zoveel mogelijk gediplomeerde instructeurs. Komend seizoen zullen de hoofdleraren er ook naar streven om de Zelfstandig ITF Taekwon-Do Sportleider (Z-ITS) opleiding te volgen om onze didactische kennis nog verder uit te breidden.