Namu Kwan op het Nederlands Kampioenschap

Geplaatst op 18-11-2019.

Op zondag 17 november heeft Taekwondo Academie Namu Kwan deelgenomen aan de Nederlandse Kampioenschappen (NK) ITF Taekwondo. We gingen naar het NK met een groot team van zowel beginnende als meer ervaren deelnemers. Het was om meerdere redenen een bijzonder toernooi voor onze club.

Zo was het de eerste keer dat we als club deelnamen aan het NK. Deelname aan dit toernooi is mogelijk omdat we lid zijn van de Taekwondo bond ITF-Nederland. Daarnaast was het NK voor onze boosabums Bastiaan en Natasja het eerste toernooi waar zij als scheidsrechters (in opleiding) aanwezig waren. Ze hebben in september de scheidsrechter D cursus gevolgd en moeten voor voltooiing van de cursus twee keer op een toernooi “stage” lopen als scheidsrechter. Ze waren hiervoor natuurlijk een beetje zenuwachtig, maar deze zenuwen bleken achteraf voor niets. Ze vonden het leuk om te doen en hebben veel geleerd. Jamie was natuurlijk ook weer als scheidsrechter aanwezig.

Voor onze deelnemers was het dus ook de eerste keer op het Nederlands Kampioenschap. Op het toernooi waren meer dan 280 deelnemers, waardoor de poules over het algemeen groot waren (sommige poules bestonden uit ongeveer 30 deelnemers). Ondanks dat het niveau erg hoog lag, hebben veel van onze deelnemers het ver geschopt door een aantal wedstrijden te winnen; anderen vielen helaas net buiten de prijzen. Er waren veel spannende wedstrijden waarbij het erg lang gelijk op ging tussen de tegenstanders, maar waarbij onze deelnemer uiteindelijk toch net verloor. Dit hoort er natuurlijk ook bij; soms zit het even tegen, maar ook hier leer je van. Winnaars waren er ook. Zo won Bridget de derde prijs bij het onderdeel sparren en werd Désanne 2e bij het onderdeel sparren.

Halverwege het NK werd het Nederlands team gehuldigd voor hun prestaties op het EK en WK van afgelopen jaar. Het was inspirerend om te zien wat er door hard trainen bereikt kan worden.

Al met al was het een goede en bovenal leerzame ervaring voor ons wedstrijdteam. We gaan er de komende periode weer hard tegenaan. Op naar het volgende toernooi!