Taekwondoween

Geplaatst op 06-11-2019.

Op vrijdag 1 november stond de jeugdles in het teken van Halloween. Iedereen was gevraagd om voor de training een masker of andere vermomming mee te brengen naar de training.

We begonnen de les met twee tikspellen. Het eerste spel was “zombiemoeras”. Een soort variatie op “schipper mag ik overvaren”. Het verschil was dat bij dit spel de tikkers met hun maskers op alleen op een rij matten mochten lopen. Daarna hebben we het spel “zwaardtikkertje” gedaan. Bij dit spel is het ieder voor zich, het doel is de ander op de schouders of bovenbenen te raken, als je daar bent geraakt mag je die arm, of been niet meer gebruiken. Een uitdagend spel. Daarnaast werken de kinderen nog wat zelfverdediging leren doordat ze mogen afweren en aan hun balans omdat je dus soms op een been moet staan. Bij Taekwondo Academie Namu Kwan vinden we het belangrijk om kinderen op een leuke en creatieve manier bepaalde beginselen van zelfverdediging bij te brengen. Bepaalde tikspelen lenen zich daar erg goed voor.

Er moet natuurlijk ook nog echt een beetje taekwondo gedaan worden op de training dus daarna hebben we in groepjes nog aan de Tuls gewerkt en breektesten geoefend. Aan het eind hebben we nog een leuke foto gemaakt (zie facebook, instagram). Zeker voor herhaling vatbaar voor volgend jaar.