Eerste landelijke technische cursus

Geplaatst op 26-10-2019.

Op zaterdag 26 oktober zijn Bastiaan, Sebastiaan, Natasja, Jamie en Bridget naar hun eerste landelijke technische cursus (LTC) geweest. De LTC’s worden een aantal keer per jaar gehouden en zijn bedoeld voor alle leden van ITF-Nederland met 2e kub en hoger. In de aanloop naar de 1e dan moet er ook een aan minimaal aantal LTC’s worden deelgenomen.

De training duurde van 10-14.30 en was erg gevarieerd en innovatief. We begonnen met een warming-up gegeven door Master Martijn Lindeboom (7e dan). Deze warming up stond in het teken van “Hwa-Rang”. Hwa-Rang is de naam van de 8e tul maar heeft in de Koreaanse geschiedenis een bijzondere plaats. De Hwa-Rang waren elite groepen jonge mannen die tussen de 5e en 10e eeuw die militaire organisaties vormden en onder andere zwaardvechten en paardrijden beoefenden. Oefeningen die we deden in de warming-up waren bijvoorbeeld “Hwa-Rang tikkertje”  (zwaardvechten) en moesten we een tul lopen met iemand op de rug (paardrijden). Een erg leuke mix van leren over Koreaanse geschiedenis en fysieke oefeningen dus. Dit nemen we zeker mee in onze eigen trainingen.

De training bestond ook uit een theoretisch gedeelde. Hierbij lag de nadruk op de Koreaanse terminologie voor met name de standen. De theorie ging ook over het belang van een goede beenspanning houden tijdens het trappen en we hebben oefeningen geleerd om dit te verbeteren. Als laatste hebben we ons gericht op zelfverdediging tegen een gewapende aanvaller. Hierbij leerden we praktische oefeningen gericht op het ontwapenen en uitschakelen van de aanvaller.  

De training was leerzaam, inspirerend en bevatte genoeg om mee te nemen voor onze eigen trainingen in Houten!