Fotoverslag training 4 oktober

Geplaatst op 10-10-2019.

Afgelopen vrijdag 4 oktober hebben we bij beide trainingen een ander onderdeel van Taekwon-Do beoefend.

Voor al onze deelnemers is Ho Sin Sul (zelfverdediging) een nieuw examenonderdeel. Omdat je bij sommige oefeningen daarvan je tegenstander op de grond moet werpen, is het belangrijk om te weten hoe je “goed” moet vallen. Daarom haalde Boosabum Bas matten tevoorschijn en legde de kinderen uit hoe je moet afslaan als je op je rug valt. Ook werd er geoefend om over één schouder te rollen.

Voor de meeste kinderen was dit nog behoorlijk onwennig en lastig, maar pijn deed het zeker niet!

De training van de junioren & senioren werd afgesloten met het onderdeel hoogtesprong. Allereerst legde Boosabum Bas uit dat er op wedstrijden ook op andere aspecten dan de sprong zelf gelet wordt. Zo moet je voorafgaand aan je aanloop altijd groeten naar de jury – tijdens de training gespeeld door Boosabum Jamie – en na je sprong landen in gevechtshouding. Daarnaast werd uitgelegd welke techniek kon worden gebruikt om een zo hoog mogelijke ap chagi te maken. Daar waar sommigen meer naar voren dan naar boven kwamen, vertoonden een aantal deelnemers vrij hoge sprongen – al was het ook een kwestie van de hoogtesprong op het juiste moment vastleggen.