Het eerste toernooi als nieuwe club

Geplaatst op 23-09-2019.

Op zaterdag 21 september hebben we als nieuwe club voor het eerst deelgenomen aan een toernooi: The Battle of the Lowlands. The Battle of the Lowlands is een nieuw Master Series toernooi georganiseerd door Taekwon-Do Vereniging Hwa Rangdo.

Het was een toernooi was een extra spannende ervaring voor twee deelnemers: Louis Rours en Bridget Golverdingen. Louis sparde voor het eerst met een zogeheten “doorgaand” systeem in plaats van het “punt-stop” systeem.  Dit betekent dat de wedstrijd niet na elk punt stop wordt gezet maar dat er langere combinaties kunnen worden gemaakt. Voor Bridget waren er twee verandering: het was haar eerste wedstrijd in de junior categorie (14-17 jaar) en haar eerst keer in de A-klasse (vanaf 1e dan). Dit betekent dat je vaker spart tegen tegenstanders die een stuk ouder en meer ervaren zijn. Ondanks dat het voor Louis en Bridget de eerste keer in deze nieuwe klassen deden ze het heel erg goed, ze wisten hun zenuwen goed onder controle te houden en maakten het hun tegenstanders erg lastig.  Bridget moest in haar eerste wedstijd bijna zes mintuten sparren doordat de wedstijd maar liefst twee keer eindigde in gelijk spel.

Winnaars waren er ook op het toernooi. Soufian wist een tweede prijs te halen in het onderdeel Tuls en Sam wist een tweede prijs te halen bij het onderdeel sparren. Extra knap van Sam die in zijn sparringspoule veel tegenstanders trof  met een hogere graduatie.

Mooi begin van een nieuw jaar met nieuwe uitdagingen en kansen!