Leraren én scheidsrechters!

Geplaatst op 16-09-2019.

Op zaterdag 14 September hebben Bastiaan Rours, Natasja Deshayes en Jamie Vu deelgenomen aan de scheidsrechtercursus D georganiseerd door ITF Nederland. Het was een intensieve dag met een theorie gedeelte maar ook een gedeelte waarbij ze zelf moesten sparren en Tuls lopen om anderen in staat te stellen om te oefenen als scheidsrechter. Aan het eind van de cursus kregen ze als beloning de enige echte ITF-Nederland scheidsrechter stropdas. Om uiteindelijk gediplomeerd scheidsrechter te worden zullen ze hun vaardigheden ook nog in de praktijk moeten brengen door stage te lopen op twee toernooien.

Het hebben van meerdere scheidsrechters als club is noodzakelijk om te kunnen deelnemen aan toernooien. Een bijkomend voordeel is dat een leraar met een scheidsrechter diploma ook beter in staat is leerlingen die mee willen doen aan wedstrijden te begeleiden. Op de cursus hebben ze veel geleerd over op welke dingen je als scheidsrechter precies moet letten bij bijvoorbeeld het onderdeel Tuls. Dit helpt ze om tijdens te trainingen juist aan die dingen aandacht te besteden.