Interview met ITF-Nederland

Geplaatst op 16-09-2019.

Dit bericht is gekopieerd van de pagina: https://www.itf-nederland.nl/aktueel/mijn-taekwon-do/nieuwe-vereniging-taekwon-do-academie-namu-kwan/

Op donderdag 8 augustus heeft Taekwon-Do Academie Namu Kwan uit Houten het eerste levenslicht gezien. Dit is een goede reden voor de commissie PR/Communicatie om de voorzitter van deze nieuwe club, Sebastiaan Tieleman flink aan de tand te voelen.

Allereerst gefeliciteerd met jullie nieuwe vereniging. Voor wie jullie nog niet kennen en jullie nieuwe website nog niet gezien hebben, kunnen jullie jezelf even kort voorstellen?

Bedankt voor de felicitatie! We zijn een team van vier Taekwon-Do leraren: Sebastiaan Tieleman, Bastiaan Rours, Natasja Deshayes, en Jamie Vu. De meesten van ons beoefenen van af jongs af aan Taekwon-Do en hebben al aardig wat jaren ervaring met lesgeven. We willen onze energie en ervaring nu gebruiken om van onze nieuwe club een succes te maken.

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om een vereniging op te richten?

We zijn jarenlang leraar en/of bestuursleden bij een andere vereniging in Houten geweest. Een paar jaar geleden zijn we begonnen met het bezoeken van zo’n beetje alle Taekwon-Do toernooien die er in Nederland te vinden zijn. Vrijwel meteen waren we het meest onder de indruk van zowel de professionaliteit in de organisatie als het technisch niveau van de bij I.T.F. Nederland aangesloten clubs. Hierdoor kregen wij het gevoel: “Hier willen we bij horen en echt aan kunnen bijdragen”. Daarbij kwam dat wij er in de toenmalige situatie voor ons niet veel mogelijkheden waren om ons als leraren verder te ontwikkelen. I.T.F. Nederland biedt door middel van haar vele cursussen en opleidingen deze mogelijkheden wel. Als laatste hebben we sterk de behoefte om meer te kunnen samenwerken in een netwerk van clubs die een soortgelijke visie hebben als wij en I.T.F. Nederland biedt dat netwerk. Helaas is het in onze toenmalige vereniging niet gelukt om iedereen te overtuigen van onze wens om ons aan te sluiten bij I.T.F. Nederland. Om aansluiting toch mogelijk te maken hebben we een eigen club opgericht.

Hoe onderscheidend is jullie vereniging ten opzichte van de andere Taekwon-Do verenigingen in de regio Utrecht?

We hopen ons te kunnen onderscheiden door te werken vanuit onze visie: “Samen groeien naar de beste versie van jezelf”. We geloven dat we in de lessen erg veel van elkaar kunnen leren. Daarnaast vinden we het belangrijk om te beseffen dat iedereen anders is. Niet iedereen leert op dezelfde manier en iedereen heeft een eigen doel wat hij/zij door middel van Taekwon-Do wil bereiken. De een wil meer zelfvertrouwen krijgen, de ander wil fitter worden of iemand wil mooie resultaten bereiken door het doen van wedstrijden. We zien het als club als onze uitdaging om door middel Taekwon-Do een ieder zo goed mogelijk te begeleiden naar zijn/haar doel. Dit proberen we uit te stralen op onze social media en website en door het te verwezenlijken tijdens onze lessen.

Wat zijn jullie doelstellingen en wanneer zijn deze doelstellingen in jullie ogen geslaagd?

Op korte termijn zijn we bezig om onze nieuwe club goed op poten te zetten en te laten groeien. Daarnaast beginnen we meteen met het ontwikkelen van onszelf als leraren door het volgen van I.T.F. Nederland cursussen. Ook zijn we op zoek mogelijkheden om bijvoorbeeld samen met andere I.T.F. Nederland clubs trainingen te organiseren.

Door dit te doen willen we op lange termijn een club worden van gemiddeld formaat, waarin we een zo breed mogelijk palet aanbieden om leden met hun eigen doelen te kunnen begeleiden. Van recreant tot internationaal topniveau.

Doen jullie aan reclame? En zo ja, in welke vorm? En hoe weten de inwoners van Houten en omgeving jullie te vinden?

Allereerst zijn we bezig om onze website makkelijk vindbaar te maken via zoekmachines. Daarnaast proberen we nadrukkelijk zichtbaar te zijn in onze gemeente. We geven clinics tijdens de Koningsspelen. Binnenkort zullen we deelnemen aan de senioren fitmaand. Dat is een initiatief van de gemeente Houten, waarbij vijftigplussers gemakkelijk verschillende sportclubs kunnen bezoeken om te ervaren wat het beste bij hen past.

Zijn er nog zaken die ik niet gevraagd heb, maar die jullie toch kwijt willen?

We willen graag het bestuur van I.T.F. Nederland bedanken voor hun inzet tijdens dit proces. Vanaf ons eerste gesprek was onze indruk meteen erg goed. Hun enthousiasme en energie is een goede weerspiegeling van de energie die I.T.F. Nederland als sportbond ook uitstraalt. Daarnaast willen we in het bijzonder onze Supervisor Wouter Meijer bedanken voor zijn tijd en inzet. Hij heeft ons geholpen met het organisatorische stuk en bij een aantal Taekwon-Do technische verschillen die er bestaan tussen de stijl die we in de oude situatie deden en de ITF stijl.

De commissie PR/Communicatie bedankt Sebastiaan voor zijn openhartige antwoorden en wensen hem en zijn club heel veel succes toe voor de toekomst.

Voor meer informatie over de vereniging, kijk dan op hun website:

http://www.namukwan.nl