Laatste LTC van Sabum Edwin van der Lee

Geplaatst op 02-06-2021.

Bij de afgelopen editie van de Landelijke Technische Cursus (LTC) heeft Sabum Edwin van der Lee (van Taekwon-Do Vereniging Oh Do Kwan) afscheid genomen van het CTO (Commissie Techniek & Opleidingen). De afgelopen 11 jaar heeft hij vele LTC’s meegemaakt. We staan daarom even stil bij zijn afscheid van het CTO en stelden Sabum Edwin een aantal vragen.

Wat heb je in die 11 jaar zien veranderen binnen het CTO?
“In eerste instantie natuurlijk de samenstelling van de leden van het CTO. Toen wij (Sahyun Art, Sabum John en ikzelf) toetraden tot de Commissie Techniek en Opleiding bestond deze op dat moment alleen uit Sabum Kiet Tjon A Pauw. Begin 2010 werden er gasttrainers uitgenodigd om de toen nog ‘LTT’s’ (Landelijke Technische Trainingen) te organiseren. Hier is in de loop van de tijd structuur in gekomen door een vaste bezetting van de Commissie. Ook het gezamenlijk kennis opdoen en vooral delen door samen te trainen, IIC’s te volgen, en overleg te hebben is enorm gegroeid. Er wordt nu meer kennis gedeeld in vergelijking met vroeger toen ‘kennis’ vaak voor de eigen club gehouden werd.”

Wat is je bijgebleven?
“Alle evenementen die we als CTO hebben georganiseerd! (LTT’s, LTC’s, CTO trainingen, Leraren trainingen, Stripes trainingen, ITF-dagen, Gup LTT’s en de laatste Online LTC’s). Ook het enthousiasme en de inspiratie waarmee de deelnemers terugkeerden naar de eigen club. Binnen Oh Do Kwan was dit helemaal handig met drie leden in de CTO. Terugkijkend op de foto’s in ons archief komt het uiteindelijk neer op het kunnen helpen en inspireren van de deelnemers. Daarnaast ook de leuke en leerzame tijd samen met de leden van de Commissie. Het is een geweldig team met uiteenlopende kwaliteiten.”

Noem eens wat hoogtepunten?
“Het organiseren en introduceren van de eerste Gup-LTT, de ITF-Dagen, de mogelijkheid om ook op zaterdagen de LTC’s te organiseren (deze waren standaard op zondag), de eerste Online LTC, het lesgeven (in de zaal) aan meer dan 100 deelnemers tegelijk.”

Wat ga je straks missen?
“De tosti’s 😉 Grapje voor CTO insiders! Denk eigenlijk niet heel veel te gaan missen… Natuurlijk blijven we op allerlei vlakken betrokken. Leden van onze vereniging gaan ook naar deze cursussen, dus hier ga ik voorlopig ook nog naartoe. Het houdt niet op bij het behalen van 4e Dan. We zagen tijdens de afgelopen online LTC 18 deelnemers met een 4e Dan en hoger die zich hadden aangesloten. Hopelijk kunnen we binnenkort weer in het ‘echt’ in de zaal staan in plaats van online.”

Voor degene die jou straks op wil volgen: Wat zijn goede redenen om in het CTO te stappen?
“Kennis opdoen. Het gaat om de details! Het CTO is in aantal de grootste commissie binnen de I.T.F. Nederland. Samen is er heel veel kennis en inzicht en hierdoor kan er veel kennis gedeeld worden.”

Wat kan jouw opvolger in het CTO verwachten?
“Een hele fijne commissie! Met de inzet binnen de commissie levert je dit veel meer inzichten op. Op allerlei vlakken.”

Tot slot…..
“Ik zou willen meegeven aan de leden van I.T.F. Nederland dat deelname aan een LTC altijd zinvol is… Ga er niet alleen heen omdat het moet voor de aftekening voor de volgende Dangraad, maar omdat je kennis op kan doen en kan zien hoe het buiten je eigen club gaat. Een LTC is altijd leerzaam!”

“Saseong, Sahyun’s, Sabums, BooSabums, Jeja’s… Dank jullie wel! en zeker tot ziens!”

Sabum Edwin blijft betrokken bij de Commissie Marketing en Communicatie binnen I.T.F. Nederland als onze webmaster.