The Battle of the Lowlands

Geplaatst op 14-09-2019.

Komend weekend vindt in Almere de eerste editie van het nieuwe toernooi in de Master Series “The Battle of the Lowlands” plaats.

Achter de schermen zijn vele vrijwilligers al maanden bezig met de voorbereidingen. Een mooi moment om hierbij even stil te staan. Vanaf het eerste idee tot de laatste voorbereidingen. De organisator van dit toernooi is Taekwon-Do Vereniging Hwa Rangdo en aan de voorzitter van deze vereniging, Henno Kleiwegt, de vraag naar het ontstaan van “The Battle of the Lowlands”.

Het allereerste begin
Rond de jaarwisseling zijn we door het bestuur van I.T.F. Nederland gevraagd om een ITF Master serie toernooi te organiseren. Een enorme eer natuurlijk om hiervoor gevraagd te worden. Maar ook een enorme druk. Het is een groot toernooi, waar veel van af hangt met een internationale uitstraling en een hoog ambitieniveau.

De naam “The Battle of the Lowlands”
Dan begin je met een groep betrokken vrijwilligers binnen Hwa Rangdo te brainstormen over een naam. Dan gaat het leven en we hebben met meerdere ledenpolls en stemmingen en nog een stemronde en ruggenspraak met het bestuur van I.T.F. Nederland uiteindelijk een naam gevonden die past bij het toernooi en die past bij onze school en omgeving: Battle of the Lowlands.

De voorbereidingen en wat er allemaal bij komt kijken
Samen met diverse ervaren mensen van de bond hebben we een draaiboek, een begroting, een promotiecampagne, de locatie-eisen en een pool van vrijwilligers samengesteld. Hier zijn heel wat uren in gaan zitten, maar omdat we al twee toernooien per jaar organiseren (of eigenlijk drie als je ons eigen clubtoernooi meetelt), weten we welke logistiek er bij komt kijken. Robert Schoots, onze trekkende kracht, heeft binnen Hwa Rangdo veel ervaring met de organisatie van een toernooi.

Veel steun
Maar een Master Serie is natuurlijk een stapje verder. Gelukkig hebben we veel steun gehad van de mensen van de ICT met de kennis van Sportdata en het mooie scoringssysteem.

Aantallen
Ons doel was om minimaal 200 deelnemers te registreren en dat is gelukt.
Leuk is dat we deelnemers van 25 scholen hebben uit 6 landen: Nederland, België, Duitsland, Italië, Finland, Japan en Pakistan.

Op schema
De organisatie en de planning liggen op schema. Het team van Topsportcentrum Almere heeft goed meegedacht en heeft zich gespecialiseerd in Budo toernooien en de gemeente heeft dat als speerpunt van haar beleid gemaakt. Ook de gemeente Zeewolde, onze thuisbasis, is heel enthousiast en zal ook komen kijken.

Hwa Rangdo
Hwa Rangdo is een vereniging en we hoeven geen winst te maken, maar je wilt er ook niet op toeleggen. Alle middelen worden weer in het toernooi geïnvesteerd, denk aan portofoons, vlaggen, stempels en meetapparatuur. Zo wordt het elk jaar beter.

Tot slot
Dank aan Henno Kleijwegt voor zijn openhartigheid. De commissie PR/Communicatie wenst de organisatie van “The Battle of the Lowlands” veel succes en dat het een succesvol toernooi mag gaan worden.